Petőfi szobrok-emléktáblák , Petőfi utcák, Petőfiről szóló könyvek- írások,

2022. január 14., péntek

Szentendre :Petőfi szobor

 A projektindító  összejövetelünk után  az első fénykép meg is érkezett a következő napon, Szentendréről .a Templom téren álló, bronz Petőfi mellszoborról Ildikótól. 

Az az elképzelésem, hogy minden   beérkezett  fényképhez mellékelek egy kis  város/falu ismertetőt a település  címerét is hozzátéve. Egy kis  "virtuális országjárással" kombinálva . 
Szívesen vesszük a személyes élményeket, emlékeket is a fényképhez kapcsolódóan, akár attól  függetlenül Petőfihez kapcsolódóan.  


A szoborról https://www.kozterkep.hu/8913/petofi-sandor  web oldal alapján
A szobor avatása :2009  július 31-én történt, a költő halálának 160. évfordulója  alkalmából volt.
 Páljános Ervin (sz 1959) 
Hermann Lipót díjas -és
Neufeld Anna díj-as
szobrászművész

Szentendre:  Pest megye egyik  jelentős  városa , Budapest  közelében, a Duna partján.( járási székhely)       https://hu.wikipedia.org/wiki/Szentendre   web oldala  alapján.

Szentendrén  - a google térkép alapján,  van Petőfi Sándor  utca is. Amennyiben a kedves olvasó tud erről az utcáról, vagy annak egy részletéről fényképet készíteni , küldje  el, hogy gyarapodhassan Petőfi utcáink/ tereink  albuma is! 

A címerről , melynek központi alakja a bárány. A szimbólumról, és  a város  történelmi múltjáról  bővebben az alábbi linken lehet olvasni: 
http://www.nemzetijelkepek.hu/onkormanyzat-szentendre.shtml



S íme  egy  videó-bemutató  Szentendréről, virtuális   sétánkhoz.



Nincsenek megjegyzések: