Petőfi szobrok-emléktáblák , Petőfi utcák, Petőfiről szóló könyvek- írások,

2022. február 15., kedd

Szigetszentmiklós: Petőfi utca

A szigetszentmiklósi Petőfi utcáról készült fényép -  Judit - kapcsán újabb kirándulást tehetünk.  Nagyon köszönöm a fényképet Judit,  s  természetesen egy vers az  ajándék  érte:






Az ajándékvers Petőfi mindenki  által ismert verese, mégis új! 

A blogunk Petőfi utcái közül ez a  leghosszabb Petőfi utca eddig. .Jól elkülönülő részei vannak. A kisvárosi  belvárostól, a falusias részen át, az új építésű társaházak és  nagy kiterjedésű szántóföldet is magáénak tudhatja ez a Petőfi utca. Érdemes  rajta  virtuálisan végigsétálni, (A valóságban  viszont  gyaloglás terén a  napi  edzésterv  megvalósítására is alkalmas  lehet) 😀 Szigetszentmikós Petőfi utcája virtuális sétára a google maps  segítségével




Folytatódik   a János vitézt feldolgozó sorozat is!  Mindössze 3perc 47 másodpercben a  Honvéd Táncszínház előadásában 


Szigetszentmiklós 1986 óta város  Budapest agglomerációjában, a Csepel szigeten. Az ásatások alapőján tudgható, hogy már a neolitikumban  is lakott   volt.Később a kelták és az ókori rómaiak is megtelepedtek itt,majd a honfoglaló magyarok (Árpád nemzettsége)  


A város jónéhány évtized óta a Budapestről kitelepülő réteg egyik központja. A helyiek 11  városrészt különböztetnek me. (Pl Háros, Cuczor -sziget stb)

További érdekesség a wikipédia Szigetszentmiklós oldalán olvasható,




Ez  a videót bár 3  hónappal később tettem be  a blogba, de  mindenképp fontosnak érzem. Jól példázza, hogy milyen kincsek rejlenek  az országunkban, melyek csak úgy kerülnek látóterünkbe, ha  valaki érintettként  megosztja  velünk. Érdemes  megnézni!

Nincsenek megjegyzések: