Petőfi szobrok-emléktáblák , Petőfi utcák, Petőfiről szóló könyvek- írások,

2022. február 14., hétfő

Petőfi emléktábla és Petőfi kultúrtanszék: Székesfehérvár

Olvasókörünk tagja Károly  és felesége a hét végén Székesfehérváron járt, s ha már ott voltak megörökítették  az emléktáblát  is,  azon a házon   ahol Petőfi Sándor  lakott. Az emléktáblán kívül ebben az épületben  van a   Petőfi kultúrtanszék  ( A korábbi Petőfi mozi helyén egyébként), Mindez az Arany jános u . 22. szám alatt. 





A fenti linken megtalálható minden adat a tábla keletkezéséről, elkészítőjéről 
akinek legalább a  nevét  megtudhatjuk: Ifj. Havranek Antal 
A Havranek család egy kőfaragó dinasztia  volt. Székesfehérváron is éltek. Több jelentős alkotás  fűződik a család tagjaihoz. Az alábbi linken sok  információval gazdagodhatunk róluk: 

Egy korábbi  bologbejezésünkben  már  volt  erről az emléktábláról szó és kép is. Milyen csodás dolog, ahogy alig pár napra rá, arról  számolhatunk be, hogy most is ott áll az emléktábla, a  szépen rendben tartott  épület homlokzatán. Ez nem csupán egy emléktábla a sok emléktábla sorában, hanem közünk van hozzá, mert a Petőfi 200 projektünk építkezésének része. A megemlékezésünk -felfedezéseink része . Kiindulva attól a ponttól, hogy   Ágnes  korábban felfedezte egy újságban, amiből bejegyzés  lett a  blogban, Petőfi emléktábla avatás 1904. , megtalálóinak  valószínúleg egy  plusz jó érzést adott a  mostani felfedezése.  S erről szól alapvetően a Petőfi200 projektünk a Budaörsi Olvasókörben. A kapcsolódási pontjainkról Petőfihez, amit  magunk építünk fel,  kialakítunk, felfedezünk.

Nincsenek megjegyzések: